sábado, 24 de marzo de 2007

Naix la Xarxa d’Emissores Municipals Valencianes

NOTA DE PRENSA DE LA XEMV:

Representants de set emissores del total de ràdios municipals valencianes, van conformar ahir divendres, per la vesprada, a la ciutat d’Alaquàs, la Comissió Gestora que ha de conduir aquesta proposta associativa cap a la formalització legal davant l’Administració Autonòmica.

Una xarxa que, aglutina vora mig miler de col·laboradors i col·laboradores a diverses poblacions valencianes, que sota el denominador comú d’estima per la informació de proximitat, realitzen programes de tota mena a les emissores agrupades.


A partir de l’elecció de la Comissió Gestora, s’obre un procés d’acollida a noves adhesions de centres emissors municipals de tot el territori valencià per tal de vetllar per l’efectivitat dels drets constitucionals a la llibertat d’expressió i a la informació i perquè aquesta llibertat d’expressió no siga un privilegi de cap grup social, sinó patrimoni de tots els ciutadans.

Aquesta agrupació voluntària d’emissores que ara inicia el seu camí pretén defensar els interessos i els drets de les emissores inscrites, així com promoure la solidaritat, contribuir a la dignificació de les ràdios locals i promoure la professionalització d’aquestes emissores.

Alguns dels centres informatius agrupats ja han obert el camí de la col·laboració i a hores d’ara intercanvien programes, qüestió aquesta que millora les graelles locals i afavoreix les iniciatives tendents a la normalització cultural, lingüística i social dels valencians i valencianes que s’hi troben entre l’audiència fidel de les emissores municipals valencianes. Amés, els serveis informatius de les emissores d’Aldaia, Almàssera, Burjassot i Picassent han incorporat una secció a la qual es poden escoltar les notícies més rellevants dels municipis on s’ubiquen aquestes emissores.


Estará Pasion por la Canasta algun dia dentro de la XEMV?

1 comentario:

Anónimo dijo...

Hvala za intiresnuyu iformatsiyu